SOINTUMATKA LEMPEIN VÄRÄHTELYIN
Harmoniset soinnut saattelevat sinut kiehtovalle matkalle unen ja valveen rajamaille

Luontoinen järjestää säännöllisesti Seinäjoella ja lähiseuduilla sointumatkoja eri kokoisille ryhmille. Ryhmäretket sointujen maailmaan ovat suuressa suosiossa ja niitä tilataan paljon esimerkiksi työyhteisöjen virkistystoiminnaksi, kaveriporukoiden illanviettoihin sekä perhetapahtumiin. Teen myös yksilöllisiä sointumatkoja eli äänimaljahoitoja - silloin äänimaljoja soitetaan kehon päällä(kin). Kokeneena ja koulutettuna äänimaljahoitajana luon harmonisen äänimaiseman soittamalla pehmeästi kumahtelevia ja värähteleviä soittimia. Olen kouluttautunut äänimaljojen parissa ensimmäisen kerran vuonna 2016.

Tervetuloa laskeutumaan olemisen ihmeisiin - kokemaan meditatiivisen läsnäolon, värähtelyn sekä kiehtovien ääniaaltojen ulottuvuudet.


Sointumatkalla saat köllötellä mukavasti makuualustan päällä ja uppoutua taianomaisten äänien maalaamiin maailmoihin. Matkan aikana saatat kokea erilaisia tuntemuksia koko olemuksessasi. Sointumatkalla soitan useita äänimaljoja sekä gongia, jolloin eri tasoiset, kumahtelevat ja kiehtovat soinnut luovat moniulotteisen, värähtelevän äänimaiseman. Nämä soinnut ovat yläsävelrikkaita ääniä ja niistä syntyy hyvin laaja äänien kirjo - niiden lempeä kumahtelu, värähtely ja hellä hoiva ulottuu solutasolle sekä olemuksen sopukoihin saakka. Tämä moniulotteinen äänimaisema kutsuu kuulijan laskeutumaan omaan olemiseen sekä mahdollisesti tuudittautumaan hiljalleen kohti meditatiivista, syvää läsnäolon ja olemisen tilaa. Keho ja kokonaisuutesi vastaanottaa äänien myötävärähtelyn, vaikka nukahtaisitkin sointujen parissa.

Äänimaljahoidon
aikana soitan kehosi vierellä ja päällä kehoterapiaan tarkoitettuja äänimaljoja sekä äänirautoja. Äänimaljahoidossa käytettävät äänimaljat sekä ääniraudat ovat auditiivisesti hempeitä, mutta niiden tuottama tuntoaistimus sukeltaa syvälle nesteisiin, luihin ja ytimiin. Käytän hoidoissani kehoterapiaan suunniteltuja, laadukkaita äänimaljoja, jotka hierovat ja hellivät kehoasi lempeästi. Hoidon aikana lepäät mukavassa makuuasennossa viltin alla.

On hyvin yksilöllistä, kokeeko sointumatkan vai äänimaljahoidon vaikuttavampana. Sekin kokemus voi vaihdella vastaanottajan elämän aaltojen mukaan. :)

Värähtely on myös olemisemme ensimmäinen liikemalli; kaikki maailmankaikkeudessa resonoi keskenään aaltoillen ja värähdellen.

Sointumatkan jälkeen olo monesti tuntuu levänneeltä, uudistuneelta ja keveältä. Keho tai kehon osat saattaa rentoutua ihanasti ääniaaltojen hellässä hoivassa. Myös jännitykset ja ajatus-/uskomuskuviot saavat mahdollisuuden vapautua. Seuraavina öinä uni voi olla erityisen syvää ja ravitsevaa.
Ohjaajana en luo osallistujille päämääriä tai mielikuvia, vaan kokemus on aina yksilöllinen.
Lue lisää värähtelyn vaikutuksista!

Sointumaailmassa soi eri kokoisia äänimaljoja, iso ja vaikuttava gong, koshi -tuulikelloja sekä toisinaan myös kielisoitin monolini. Tämä harmoninen äänimaisema syntyy aina hetkeä sekä ilmapiiriä aistien ja kokien - luotan täysin omaan sisäiseen tietooni ja sen tiedon kautta jokainen Sointumatkakin syntyy osallistujien sen hetkiseksi parhaaksi.

Kenelle Sointumatka sopii?

Lempeät sointumatkat sopivat erikokoisille ryhmille, myös lapsille ja ikäihmisille (jolloin rentoutus on lyhyempi kestoltaan). Sointuva tuokio äänimaljoilla ja gongilla kestää noin 45-60 minuuttia ja onnistuu mainiosti pelkillä äänimaljoillakin, tällöin kesto on noin 30-45 minuuttia. Tilatessasi sointumatkaa omalle ryhmällesi, suosittelen valitsemaan (ainakin ensimmäisellä kerralla) pelkät äänimaljat, mikäli et tunne kaikkien ryhmäläisten taustoja, sillä erityisesti gongin vaikute on syvä ja vahva. Soinnut vaikuttavat kokonaisvaltaisesti ja on mahdollista, että tietoisuuteen tai keholliseen kokemukseen nousee esiin käsiteltävää. Lue kontraindikaatiosta alempaa tältä sivulta. Sointumatkalla toimit aina itse matkanjohtajana.

Missä Sointumatkalle pääsee?

Luontoinen järjestää Sointumatkoja kaikille avoimina tapahtumina pääasiassa Steiner-koulun tiloissa Seinäjoella. Lisäksi pehmeästi kumahtelevien äänimaljojen soinneista pääset ohjauksessani nauttimaan myös seuraavissa paikoissa: Hot Yoga Seinäjoki, Unelmasali. Yksityiset Sointumatkat omille porukoille ja työyhteisölle voit tilata suoraan minulta!

Olen kouluttautunut syventävin opinnoin hoitamaan äänimaljoilla ja gongilla, niin yksilö- kuin ryhmähoidoissa (Peter Hess Instituutti 2016 ja Pranamaa 2017). Oman äänen hoitavuutta olen päässyt tutkimaan mm. äänipedagogi Hilkka-Liisa Vuoren (gregoriaaninen laulu) sekä Joanna Tuulia Rosenbröijerin (joiku, inuiittien kurkkulaulu) matkassa. Parasta "oppia" olen saanut oman aistimisen ja pitkän kokemukseni kautta.
Lue lisää käymistäni koulutuksista

HARKITSE OSALLISTUMISTA SEURAAVISSA TAPAUKSISSA
(erityisesti, mikäli osallistut Sointumatkaan, jossa on myös gong mukana):

olet raskaana (erityisesti, mikäli raskaudessa on ilmennyt ongelmia), sinulla on äänien aiheuttama migreeni tai epilepsia, sinulla on sydämentahdistin tai sydänvaivoja, psykoosialttius tai akuutti mielenterveyden häiriö tai olet erityisen herkkä äänille/tuntemuksille, käytät vahvoja mieleen vaikuttavia lääkkeitä. Sairaana, päihtyneenä tai voimakkaiden lääkkeiden vaikutuksen alaisena et voi osallistua tähän tapahtumaan. Kuuntele ja kunnioita omaa sisäistä kokemustasi!