SOINTUMATKA LEMPEIN VÄRÄHTELYIN

Harmoniset soinnut saattelevat sinut kiehtovalle matkalle unen ja valveen rajamaille

Järjestän säännöllisesti Seinäjoella ja lähiseuduilla sointumatkoja eri kokoisille ryhmille. Ryhmäretket sointujen maailmaan ovat suuressa suosiossa ja niitä myös tilataan paljon esimerkiksi työyhteisöjen virkistystoiminnaksi, kaveriporukoiden illanviettoihin sekä perhetapahtumiin. Teen myös yksilöllisiä sointumatkoja eli äänimaljahoitoja - silloin äänimaljoja soitetaan kehon päällä(kin). Koulutettuna äänimaljahoitajana luon harmonisen äänimaiseman soittamalla pehmeästi kumahtelevia ja värähteleviä soittimia.

Sointumatkalla saat köllötellä pesässäsi ja uppoutua taianomaisten äänien maalaamiin maailmoihin. Matkan aikana saatat kokea erilaisia tuntemuksia koko olemuksessasi. Sointumatkalla soitan useita äänimaljoja sekä gongia, jolloin eri tasoiset, kumahtelevat ja kiehtovat soinnut luovat moniulotteisen, värähtelevän äänimaiseman. Nämä soinnut ovat yläsävelrikkaita ääniä ja niistä syntyy hyvin laaja äänien kirjo - niiden lempeä kumahtelu, värähtely ja hellä hoiva ulottuu solu- ja energiatasolle saakka. Tämä moniulotteinen, värähtelevä äänimaisema kutsuu kuulijan laskeutumaan omaan olemiseen sekä mahdollisesti tuudittautumaan hiljalleen kohti meditatiivista, syvää läsnäolon ja olemisen tilaa.

Äänimaljahoidon aikana soitan kehosi vierellä ja päällä kehoterapiaan tarkoitettuja äänimaljoja sekä äänirautoja. Äänimaljahoidossa käytettävät äänimaljat sekä ääniraudat ovat auditiivisesti hempeitä, mutta niiden tuottama tuntoaistimus sukeltaa syvälle nesteisiin, luihin ja ytimiin. Käytän hoidoissani kehoterapiaan suunniteltuja, laadukkaita äänimaljoja. Hoidon aikana saat levätä maan kannattelussa, pehmeässä pesässäsi.

On hyvin yksilöllistä, kokeeko sointumatkan vai äänimaljahoidon vaikuttavampana. Sekin kokemus voi vaihdella vastaanottajan elämän aaltojen mukaan. :)

Lue tästä kirjoitukseni värähtelevistä soinnuista ja niiden vaikutuksista!

Värähtely on myös olemisemme ensimmäinen liikemalli; kaikki maailmankaikkeudessa resonoi keskenään aaltoillen ja värähdellen.

Sointumatkan jälkeen olo monesti tuntuu levänneeltä, uudistuneelta ja keveältä. Seuraavina öinä uni voi olla erityisen syvää ja ravitsevaa. Myös lihasjännitykset ja ajatuskuviot saavat mahdollisuuden vapautua.

Sointumaailma syntyy soittamalla eri kokoisia äänimaljoja, isoa ja vaikuttavaa gongia, koshi -tuulikelloja sekä toisinaan myös kielisoitin monolinia.

Lempeät sointumatkat sopivat erikokoisille ryhmille, myös lapsille ja vanhuksille (jolloin rentoutus on lyhyempi kestoltaan). Sointuva tuokio äänimaljoilla ja gongilla kestää noin 45-60 minuuttia ja onnistuu mainiosti pelkillä äänimaljoillakin, tällöin kesto on noin 30-45 minuuttia. Tilatessasi sointumatkaa omalle ryhmällesi, suosittelen valitsemaan (ainakin ensimmäisellä kerralla) pelkät äänimaljat, mikäli et tunne kaikkien ryhmäläisten taustoja, sillä erityisesti gongin vaikute on syvä ja vahva. Soinnut vaikuttavat kokonaisvaltaisesti ja on mahdollista, että tietoisuuteen tai keholliseen kokemukseen nousee esiin käsiteltävää. Sointumatkalla toimit aina itse matkanjohtajana.

Olen kouluttautunut syventävin opinnoin hoitamaan äänimaljoilla ja gongilla, niin yksilö- kuin ryhmähoidoissa (Peter Hess Instituutti 2016 ja Pranamaa 2017). Oman äänen hoitavuutta olen päässyt tutkimaan mm. äänipedagogi Hilkka-Liisa Vuoren (gregoriaaninen laulu) sekä Joanna Tuulia Rosenbröijerin (joiku, inuiittien kurkkulaulu) matkassa.

HARKITSE OSALLISTUMISTA SEURAAVISSA TAPAUKSISSA: olet raskaana, sinulla on äänien aiheuttama migreeni tai epilepsia, sinulla on sydämentahdistin, psykoosialttius tai akuutti mielenterveyden häiriö tai olet erityisen herkkä äänille/tuntemuksille. Sairaana et voi osallistua tähän tapahtumaan. H U O M ! Koronarokotteen jälkeen on suositeltavaa antaa kehon levätä n. 2 viikkoa ennen sointumatkalle osallistumista. Värähtely stimuloi koko kehoa, joten rokotuksen jälkeen keho voi reagoida voimakkaastikin tähän kokonaisvaltaiseen värähtelyhoitoon (tämä suositus koskee myös muita rokotteita). Kuuntele ja kunnioita omaa sisäistä kokemustasi!