SOINTUMATKA LEMPEIN VÄRÄHTELYIN

Harmoniset soinnut saattelevat sinut kiehtovalle matkalle unen ja valveen rajamaille

Järjestän säännöllisesti Seinäjoella ja lähiseuduilla sointumatkoja eri kokoisille ryhmille. Ryhmäretket sointujen maailmaan ovat suuressa suosiossa ja niitä myös tilataan paljon esimerkiksi työyhteisöjen virkistystoiminnaksi, kaveriporukoiden illanviettoihin sekä perhetapahtumiin. Koulutettuna äänimaljahoitajana luon harmonisen äänimaiseman soittamalla pehmeästi kumahtelevia ja värähteleviä soittimia.

Sointumatkalla saat köllötellä pesässäsi ja uppoutua taianomaisten äänien maalaamiin maailmoihin. Sointujen lempeä kumahtelu, värähtely ja hellä hoiva ulottuu solutasolle saakka, tuudittaen sinut kohti omaa olemista sekä mahdollisesti syvään levollisuuden tilaan. Matkan aikana saatat kokea erilaisia tuntemuksia koko olemuksessasi.
Lue tästä kirjoitukseni värähtelevistä soinnuista ja niiden vaikutuksista!

Värähtely on myös olemisemme ensimmäinen liikemalli; kaikki maailmankaikkeudessa resonoi keskenään aaltoillen ja värähdellen.

Sointumatkan jälkeen olo monesti tuntuu levänneeltä, uudistuneelta ja keveältä. Seuraavina öinä uni voi olla erityisen syvää ja ravitsevaa. Myös lihasjännitykset ja ajatuskuviot saavat mahdollisuuden vapautua.

Sointumaailma syntyy soittamalla eri kokoisia äänimaljoja, isoa ja vaikuttavaa gongia, koshi -tuulikelloja sekä toisinaan myös kielisoitin monolinia.

Lempeät sointumatkat sopivat erikokoisille ryhmille, myös lapsille ja vanhuksille (jolloin rentoutus on lyhyempi kestoltaan). Sointuva tuokio äänimaljoilla ja gongilla kestää noin 45-60 minuuttia ja onnistuu mainiosti pelkillä äänimaljoillakin, tällöin kesto on noin 30-45 minuuttia. Tilatessasi sointumatkaa omalle ryhmällesi, suosittelen valitsemaan (ainakin ensimmäisellä kerralla) pelkät äänimaljat, mikäli et tunne kaikkien ryhmäläisten taustoja. Soinnut vaikuttavat kokonaisvaltaisesti ja on mahdollista, että tietoisuuteen tai keholliseen kokemukseen nousee esiin tunteita ja muistojakin.
Sointumatkalla toimit aina itse matkanjohtajana.

Huom! Gongia en suosittele seuraavissa tapauksissa: äänien aiheuttama migreeni tai epilepsia, sinulla on sydämentahdistin, syvä trauma, psykoosialttius tai akuutti mielenterveyden häiriö, vaikea ja käsittelemätön asia, olet raskaana, olet erityisen herkkä äänille tai koet mahdolliset "jännät tuntemukset" epämukavina. Näissä tapauksissa harkitse osallistumista myös äänimaljamatkaan.

Olen kouluttautunut syventävin opinnoin hoitamaan äänimaljoilla ja gongilla, niin yksilö- kuin ryhmähoidoissa (Peter Hess Instituutti 2016 ja Pranamaa 2017). Oman äänen hoitavuutta olen päässyt tutkimaan mm. äänipedagogi Hilkka-Liisa Vuoren (gregoriaaninen laulu) sekä Joanna Tuulia Rosenbröijerin (joiku, inuiittien kurkkulaulu) matkassa.