SOINTUMATKA eli äänimaljarentoutus
Lempeä äänimaisema lumoaa
Sulosoinnut tuovat harmoniaa


SOINTUMATKAILUA

Sointumatkalla saat sukeltaa kauniiseen ja värähtelevään äänimaisemaan. Lempeät soinnut tuudittavat sinut matkalle unen ja valveen rajamaille, oman olemisen ihmeisiin.

Sointumatkalla soitan useita äänimaljoja, koshi-tuulikelloja sekä tosinaan matkassa on mukana myös iso tai pienempi gong. Instrumenttien eri taajuuksiset, kumahtelevat ja kiehtovat soinnut luovat moniulotteisen, värähtelevän äänimaiseman.

Harmoninen äänimaisema syntyy aina hetkeä sekä ilmapiiriä aistien ja kokien. Olen työskennellyt äänimaljojen parissa vuodesta 2016 lähtien.

MITÄ SIINÄ TAPAHTUU?
Moniulotteiset soinnut kutsuvat kokijan rauhoittumaan sekä mahdollisesti tuudittautumaan hiljalleen kohti syvää läsnäolon ja olemisen tilaa. Keho ja kokonaisuutesi vastaanottaa äänien myötävärähtelyn, vaikka nukahtaisitkin sointujen parissa.

Äänimaisemassa matkatessa saattaa aistia erilaisia tuntemuksia koko olemuksessa, kokemus on aina yksilöllinen ja kokonaisvaltainen. Ohjaajana en luo mielikuvia osallistujille, vaan saat täysin laskeutua omaan autenttiseen olemiseen. Sointumatkalla toimitkin aina itse matkanjohtajana. Ryhmätunneillani ei koskaan soiteta maljoja osallistujien kehon päällä.

Sointumatkan jälkeen olo monesti tuntuu levänneeltä, uudistuneelta ja keveältä - joskus hämmentyneeltä tai "jännältä". Keho tai kehon osat saattaa rentoutua ihanasti ääniaaltojen hellässä hoivassa. Myös jännitykset, kivut ja mielenkelat kenties saa mahdollisuuden vapautua. Joku voi kokea soinnut hoitona ja toinen matkaa muissa maailmoissa, kun taas yksi lepää omassa kuplassaan tai saavuttaa syvärentoudentilan. Useasti seuraavina öinä uni voi olla erityisen syvää ja ravitsevaa. Haluatko lukea enemmän vaikutteista - klikkaa tästä!

Tervetuloa laskeutumaan olemisen ihmeisiin - kokemaan läsnäolon, värähtelyn sekä kiehtovien ääniaaltojen ulottuvuudet!

KEHO HELLITTÄÄ JA RENTOUTUU
Äänimaljat (ja gong) saa sinun kehon vesimolekyylit värähtelemään.

Kun äänimaljaa kumautetaan hellästi malletilla syntyy pehmeä, pitkään soiva ääni ja malja alkaa värähdellä. Malja siis soi ja värähtelee.

• Värähtely liikuttaa lähellään olevaa tilaa/ilmaa
• Värähtely liikuttaa myös vettä
• Vesi (neste) johtaa ääntä ja värähtelyä ilmaa paremmin

Kehosi materiasta suurin osa on erilaisia nesteitä, plasmaa (nesteitä on myös soluissasi ja solujen väleissä).

Eli äänimaljan värähtely tavoittaa kehosi ja kehosi vesimolekyylit vastaavat tähän värähtelyyn. Tätä kutsutaan myös myötävärähtelyksi eli resonanssiksi.

Kun tämä värähde "matkustaa" kehossasi se saattaa lempeästi hellittää jumituksia, rentouttaa ja tuoda monen muunkinlaisia tuntemuksia.

Eri maljat soivat ja värähtelevät eri tavoin, eri taajuuksin. Voit huomata nämä eroavaisuudet ja monesti jonkin tietyn äänimaljan sointi ja tuntu on erityisen mieluisa.

Useasti kerrotaan Sointumatkan kokemuksena ihanaa värinää, hienovaraista hierontaa, joka pehmentää kehoa ja auttaa rentoutumaan kokonaisvaltaisesti.

Sointumatka ei ole kovaääninen konsertti eikä yllätyksellinen musiikkiesitys, vaan lempeä leporetki levollisuuteen. Harmoninen äänimaisema kutsuu hiljalleen kohti olemista ja rentoutta pehmeiden, värähtelevien sointujen saattelemana.

MISSÄ?
Järjestän Sointumatkoja kaikille avoimina tapahtumina Seinäjoella ja satunnaisesti myös lähikunnissa. Löydät mut ja soinnut myös Unelmasalilta ja Hot yogan studiolta.
Tulevat Sointumatkat näet tästä.

Yksityisiä Sointumatkoja minulta tilataan todella paljon. Ryhmäretket sointujen maailmaan ovat suuressa suosiossa ja niitä varataan esimerkiksi työyhteisöjen virkistystoiminnaksi, kaveriporukoiden illanviettoihin sekä perhetapahtumiin ja juhlahetkiin. Teen usein myös kotikäyntejä äänimaljojen kanssa. Yksityisen Sointumatkan kesto voidaan räätälöidä toiveiden mukaisesti.
Tutustu tilaustunteihin tästä.

KENELLE?
Ikärajaa ei ole, mutta osallistujan on kyettävä olemaan aloillaan tapahtuman ajan. Lapsille (+vanhemmille) järjestän tilauksesta erillisiä, lyhyempiä sointuhetkiä. Soinnut vaikuttavat kokonaisvaltaisesti ja on mahdollista, että tajuntaan tai keholliseen kokemukseen nousee tunteita tai jänniä tuntemuksia. Eli on hyvä huomioida, että äänimaisemassa voit kokea monenlaista ja toimit itse matkanjohtajana - toisin sanoen sinä kannattelet itse itseäsi. Erityisesti ison gongin vaikute on syvä ja vahva kokemus. Kuuntele ja kunnioita omaa sisäistä kokemustasi!

Harkitse osallistumista, mikäli sinulla on: äänien laukaisema migreeni tai epilepsia, sydämentahdistin tai psykoosialttius. Harkitse myös jos olet erityisen herkkä äänille/tuntemuksille tai raskaana ja jännität mahdollisia jänniä tuntemuksia, raskaana ollessa mikäli raskaudessa ongelmia. Harkinta ei oo osallistumiskielto! ;)
Sointumatkalle osallistumista ei suositella: sairaana, päihtyneenä tai voimakkaiden lääkkeiden vaikutuksen alaisena.

Esimerkki osallistumisen harkitsemisesta:
Sydämentahdistin; ei voida etukäteen tietää reagoiko tahdistin äänen värähtelyyn (erityisesti gong). Myös rintakehän alueella voi tuntea tuntemuksia, joita joku voi alkaa jännittää, vaikka tuntemus ei liity tahdistimeen. Sointumatkoillani kuitenkin käy ihmisiä, joilla on tahdistin.

Harkitseminen ei tosiaan oo osallistumiskielto, vaan asia joka tulee ottaa ryhmätapahtumassa huomioon. Yksityistunti on hyvä vaihtoehto, mikäli tuntemuksiensa kanssa empii, mutta haluaa kokeilla sointuja. Yksityistunnin aikana voidaan kommunikoida puhumalla ja tarvittaessa keskeyttää sointuhetki, mikäli se ei tunnu hyvältä. Yleensä ihminen itse tietää, haluaako osallistua ryhmätapahtumaan vaiko ei. ;)

OOKKO KÄYNY JOTAIN KOULUTUKSIA TÄHÄN?
Kyllä! Lisäksi mulla on pitkä ja todella monipuolinen kokemus tähän hommaan, joka on tuonut taas oman oppinsa. Voit tutustua käymiini koulutuksiin tästä.

MITÄ MUUT KERTOVAT?
Voit lukea Luontoisen ystävien kokemuksia soinnuista ja muista tunneista tästä.
Äänimaljarentoutus Seinäjoki
Värähtely on olemisemme ensimmäinen liikemalli tässä maailmassa; sanotaan, että kaikki kosmoksessa resonoi keskenään aaltoillen ja värähdellen.

TULIKO JOTAIN MIELEEN?