TUTUSTU PALVELUIHIN

jooga - kehotietoisuus - äänimatka - luontoyhteys - yrtit

EMBODIED JOOGAA JA KEHOTIETOISUUTTA

Jooga on enemmän, kuin asana-harjoitus.

Elävää, sallivaa ja rauhallisen tutkivaa joogaa, jossa jätetään tilaa ja aikaa syventää sisäistä tuntemusta. Tunneillani ei ole tarvetta pyrkiä tiettyyn muotoon tai tuntemukseen, kulttuurin luomaan odotukseen. Kuunnellen ja kunnioittaen, olemisesi viisaus saa tilaa toimia.

Ohjauksessani on vahvasti läsnä luonnollisuus, kokemuksellisuus sekä keho- ja solutietoisuus; maayhteys, spiraalit, napasäteily, luonnollisen hengityksen ja liikkeen huomiointi sekä luontoyhteys, elementit. Minua viehättää sisäsyntyisyys, tila ja vapaus, elämän jooga. Olen erityisen kiinnostunut somaattisista menetelmistä, kehityksellisistä liikemalleista sekä kokemuksellisesta anatomiasta, niihin tutustut myös joogatunneillani.

Ohjaan sinua joogan tutkimusmatkassa lempeästi, selkeästi ja turvallisesti. Ilman pyrkimyksiä ja suorittamista. Sinun joogassasi, elämässä. Olet tervetullut tutkimusmatkailemaan!

Toteutan lisäksi kehotietoisuuskursseja sekä vapaan liikkeen työpajoja. Joogasta ja kehotietoisuudesta tarjoan yksilöohjausta (yksityistunnit), tilauksesta ohjauksia yksityisille ryhmille (esim. työyhteisöt).

Diplomijoogaopettajaksi olen valmistunut kansainvälisesti hyväksytystä ja korkeatasoisesta Marjo Wuorisalon YogaSource -joogaopettajakoulutuksesta. Vuosina 2019-2020 olen jatkanut opintojani SourceSomatics'n somaattisessa jatkokoulutuksessa; läsnäolossa ja energeettisessä todellisuudessa. Koulutukseen on sisältynyt mm. meditaatio, improvisaatio sekä autenttinen liike.

Olen käynyt useampia muita lyhyempiä koulutuksia/kursseja joogan ja somaattisten menetelmien saralla, sekä ollut useamman opettajan opissa. Niistä mainittakoot minulle kokemuksellisuudessaan antoisimmat sekä myös omaa näkemystäni vahvistaneet:
- YogaSource joogaopettajakoulutus (200 h), Marjo Wuorisalo
- Somaattinen jatkokoulutus (90 h), Marjo Wuorisalo
- Kehitykselliset liikemallit, Satu Palokangas
- Vagushermon somaattinen anatomia ja jooga, Marjo Wuorisalo
- Embodied Spine, Marjo Wuorisalo
- Kokemuksellinen anatomia: sisäelimet & rauhaset, Satu Palokangas
- Traumasensitiivinen jooga 20 h koulutus, Krystyna Kowalski (Trauma Center - Trauma Sensitive Yoga Foundational Workshop, TCTSY)
- Pranayama, Sami Mälkiä
- Asana & meditaatio, Acarya Sarvanii & Acarya Gopala
- Astangajooga, Anne Nuotio, Frank Kappas, Petri Räisänen
- Mantra, mudra & pranayama, Michael J. Stewart

ÄÄNIMATKA HOITAVIN VÄRÄHTELYIN

Harmoniset soinnut saattelevat sinut kiehtovalle matkalle unen ja valveen rajamaille.

Äänimatkalla saat köllötellä rentoutuspesässäsi ja uppoutua taianomaisten äänien maalaamiin maailmoihin. Sointujen hellä hoiva ulottuu solutasolle saakka, tuudittaen sinut pehmeille ääniaalloille ja mahdollisesti syvään rentouden tilaan. Tämän matkan aikana saatat kokea erilaisia tuntemuksia koko olemuksessasi.

Äänimatkan jälkeen olo monesti tuntuu levänneeltä, uudistuneelta ja keveältä. Seuraavina öinä uni voi olla erityisen syvää ja ravitsevaa. Myös lihasjännitykset ja ajatuskuviot saavat mahdollisuuden vapautua.

Hoitavat äänimatkat sopivat erikokoisille ryhmille, myös lapsille ja vanhuksille (jolloin rentoutus on lyhyempi kestoltaan). Sointuva tuokio äänimaljoilla ja gongilla kestää noin 45-60 minuuttia ja onnistuu mainiosti pelkillä äänimaljoillakin, tällöin kesto on noin 30-45 minuuttia. Tilatessasi äänimatkaa omalle ryhmällesi, suositellen valitsemaan (ainakin ensimmäisellä kerralla) pelkät äänimaljat, mikäli et tunne kaikkien ryhmäläisten taustoja. Soinnut vaikuttavat kokonaisvaltaisesti ja on mahdollista, että psyykkiseltä tasolta nousee tuntemuksia. Äänimatkalla toimit itse matkanjohtajana.

Huom! Gongia en suosittele seuraavissa tapauksissa: äänien aiheuttama migreeni tai epilepsia, sinulla on sydämentahdistin, syvä trauma, psykoosialttius tai akuutti mielenterveyden häiriö, vaikea ja käsittelemätön asia, olet raskaana, olet erityisen herkkä äänille tai koet mahdolliset "jännät tuntemukset" epämukavina. Näissä tapauksissa harkitse osallistumista myös äänimaljamatkaan.

Olen kouluttautunut syventävin opinnoin hoitamaan äänimaljoilla ja gongilla, niin yksilö- kuin ryhmähoidoissa  (Peter Hess Akatemia 2016 ja Pranamaa 2017). Oman äänen hoitavuutta olen päässyt tutkimaan mm. äänipedagogi Hilkka-Liisa Vuoren (gregoriaaninen laulu) sekä Joanna Tuulia Rosenbröijerin (joiku, inuiittien kurkkulaulu) matkassa.

LUONTOYHTEYS JA YRTTIKURSSIT

Olemme osa luontoa; samaa hengitystä ja rytmiä.

L u o n t o y h t e y s kokemuksien tuomia hyvinvointivaikutuksia ovat mm. rauhoittuminen, stressitason lasku, läsnäolon ja yhteisöllisyyden tuntemus, vastustuskyvyn ja itsetuntemuksen kohoaminen. Voimme konkreettisesti kokea luonnon antamaa voimautusta.

Ekoterapeuttiset luontoyhteysharjoitukset voidaan tehdä ryhmien kanssa, joko pari-/ryhmätöinä tai jokaisen omana harjoitteena. Luontoyhteysohjaus onnistuu ulkona luonnossa tai asiakkaan mahdollisuuksien mukaan kokemus voidaan tuoda myös sisätiloihin.

Luontoyhteysohjaus on erinomainen niin työhyvinvointia lisäämään kuin itsetuntemusta oivaltamaan.

Luontoyhteysohjaajaksi valmistuin elokuussa 2019 Riitta Wahlströmin koulutuksesta. Ohjaan herkkyydellä ja läsnäololla Sinua tutkimaan yhteyttäsi luontoon. Luontoinen on myös GreenCare Finland -yhdistyksen jäsen.

Y r t t i k u r s s i   tai -työpaja on kiehtova pieni sukellus rohtomaailmaan! Tutkimista, testailua, aistimista ja kokemalla oppimista erilaisin teemoin ja kokonaisuuksin!

Kursseillani tutustut monipuolisesti luonnon hoitavuuteen, yrtteihin sekä kasvirohtojen valmistamiseen. Tutustut niin perinnetietoon kuin kasvien kertomaan kieleenkin. Järjestän pidempikestoisia yrttikursseja, joissa kokemuksellinen tekeminen on tukemassa ns. teoriaosuuksia; tutustumme eri kasveihin myös aistien ja kokeilemisen avulla, tehden ihan itse rohtoja omaan käyttöön. Työpajoissa kesto on lyhyempi ja pääpaino on tuotteiden valmistuksessa.

Itsehoidossa rohdot ovat kulkeneet mukanani yli 15-vuotta. Olen innokas yrttien kasvattajakin, omissa yrttitarhoissani viljelen ja hoivaan erityisesti keskiajan rohtokasveja. Viihdyn kasvien seurassa, kuunnellen ja katsellen inspiroidun niiden maailmasta.

Yrttihoitajaksi valmistuin syyskuussa 2018 Raija-Liisa Äystön opissa, samaisena vuonna kävin Provita Oy:n Luontaistuotealan peruskoulutuksenkin. Henriette Kressin ohjauksessa olen opiskellut kaksi vuotta yrttiterapiaa sekä käynyt useilla Frantsilan luomuyrttitilan perustajan Virpi Raipala-Cormierin kursseilla. Vuonna 2017 valmistuin ayurvedahoitajaksi, koulutus painottui kehoterapioiden lisäksi (öljyhieronta, kizhi-yrttinyyttihieronta, marmapisteet) kotimaisten luonnokasvien käyttöön ayurvedisissä hoidoissa.

Tilatessasi yrttikurssin tai -työpajan omalle poppoolle, olethan ajoissa asialla, jotta saan varmistettua materiaalien riittävyyden ja mahdolliset lisähankinnat! Lyhyitä ja pidettyjä tilausjutskia ovat olleet esimerkiksi: kasvonaamiopaja, salvapaja, pihapiirin villit, helpot kotihoidot ja keittiönkaapin mausteyrtit. Kysy reippaasti lisää ja suunnitellaan teidän ryhmälle ihana yrttihetki!

MUITAKIN JUTTUJA

"Tiedon ja tietämisen ero; näkemisen kauneus"

Näiden lisäksi olen käynyt useita täydentävien hoitomuotojen lyhempiä koulutuksia, kursseja ja workshopeja. Suurimpana inspiraationa ja ohjaajana kuitenkin koen Luonnon ja sen ikuisesti kiehtovat Mysteerit.

Vink-vink!

Kaikki tältä sivulta löytyvät palvelut onnistuu erinomaisesti yksityisille ryhmille; työyhteisön virkystystoimintaan tai kaveriporukan yhteiseksi kokemukseksi!

Eri aiheiden yhdistelykin luonnistuu, kuten esimerkiksi lempeä jooga ja äänimaljarentoutus.

Kysy, niin suunnitellaan ryhmällesi sopiva kokonaisuus!