TUTUSTU!

EMBODIED JOOGAA JA KEHOTIETOISUUTTA

Jooga on enemmän, kuin asana-harjoitus.

Elävää, sallivaa ja rauhallisen tutkivaa joogaa, jossa jätetään tilaa ja aikaa syventää sisäistä tuntemusta. Tunneillani ei ole tarvetta pyrkiä tiettyyn muotoon tai tuntemukseen, kulttuurin luomaan odotukseen. Kuunnellen ja kunnioittaen, kehon oma viisaus saa tilaa toimia.

Ohjauksessani on vahvasti läsnä kehotietoisuus; maayhteys, spiraaliliike, napasäteily, luonnollisen hengityksen ja liikkeen huomiointi sekä luontoyhteys. Minua viehättää sisäsyntyisyys, tila ja vapaus, elämän jooga. Olen lisäksi erityisen kiinnostunut somaattisesta liikkeestä ja kokemuksellisesta anatomiasta.

Ohjaan sinua joogan tutkimusmatkassa lempeästi, selkeästi ja turvallisesti. Ilman pyrkimyksiä ja suorittamista. Sinun joogassasi.

Toteutan myös teemallisia työpajoja, yksilöohjausta (yksityistunnit) sekä tilauksesta ohjauksia yksityisille ryhmille (esim. työyhteisöt).

Diplomijoogaopettajaksi olen valmistunut kansainvälisesti hyväksytystä ja korkeatasoisesta Marjo Wuorisalon YogaSource -joogaopettajakoulutuksesta. Vuosina 2019-2020 olen jatkanut opintojani SourceSomatics'n somaattisessa jatkokoulutuksessa; läsnäolossa ja energeettisessä todellisuudessa. Koulutukseen on sisältyny mm. embodied anatomia, improvisaatio sekä autenttinen liike.

Lisäksi olen käynyt useampia muita lyhyempiä koulutuksia/kursseja joogan ja somaattisten menetelmien saralla, sekä ollut useamman opettajan opissa. Niistä mainittakoot minulle tärkeimmät ja kokemuksellisuudessaan antoisimmat:
- Traumasensitiivinen jooga 20 h koulutus, Krystyna Kowalski (Trauma Center - Trauma Sensitive Yoga Foundational Workshop, TCTSY)
- Kehitykselliset liikemallit, Satu Palokangas
- Vagushermon somaattinen anatomia ja jooga, Marjo Wuorisalo
- Embodied Spine, Marjo Wuorisalo
- Kokemuksellinen anatomia: sisäelimet & rauhaset, Satu Palokangas
- Pranayama, Sami Mälkiä
- Astangajooga, Anne Nuotio, Frank Kappas, Petri Räisänen
- Asana & meditaatio, Acarya Sarvanii & Acarya Gopala

SOINTUMATKA ÄÄNIMALJOILLA JA GONGILLA

Harmoniset soinnut saattelevat sinut kiehtovalle matkalle unen ja valveen rajamaille.

Sointumatkalla saat köllötellä rentoutuspesässäsi ja uppoutua taianomaisten äänien maalaamiin maailmoihin. Sointujen hellä hoiva ulottuu solutasolle saakka, tuudittaen sinut pehmeille ääniaalloille ja mahdollisesti syvään rentouden tilaan. Tämän matkan aikana saatat kokea erilaisia tuntemuksia koko olemuksessasi.

Sointumatkan jälkeen olo monesti tuntuu levänneeltä, uudistuneelta ja keveältä.Seuraavina öinä uni voi olla erityisen syvää ja ravitsevaa. Myös lihasjännitykset ja ajatuskuviot saavat mahdollisuuden vapautua.

Syvärentoutukset sopivat erikokoisille ryhmille, myös lapsille ja vanhuksille (jolloin rentoutus on lyhyempi kestoltaan). Syvärentoutus äänimaljoilla ja gongilla kestää noin 45-60 minuuttia. Onnistuu pelkillä äänimaljoillakin. Huom! Gongia en suosittele seuraavissa tapauksissa: äänien aiheuttama migreeni tai epilepsia, sinulla on sydämentahdistin, syvä trauma, psykoosialttius tai akuutti mielenterveyden häiriö, olet raskaana.

Olen kouluttautunut syventävin opinnoin hoitamaan äänimaljoilla ja gongilla, niin yksilö- kuin ryhmähoidoissa  (Peter Hess Akatemia 2016 ja Pranamaa 2017). Oman äänen hoitavuutta olen päässyt tutkimaan mm. äänipedagogi Hilkka-Liisa Vuoren sekä Joanna Tuulia Rosenbröijerin matkassa.


LUONTOYHTEYS JA YRTTIKURSSIT

Olemme osa luontoa; samaa hengitystä ja rytmiä.

Luontoyhteyskokemuksien tuomia hyvinvointivaikutuksia
ovat mm. rauhoittuminen, stressitason lasku, läsnäolon ja yhteisöllisyyden tuntemus, vastustuskyvyn ja itsetuntemuksen kohoaminen. Voimme konkreettisesti kokea luonnon antamaa voimautusta.

Luontoyhteysharjoituksia voidaan tehdä ryhmien kanssa, joko pari-/ryhmätöinä tai jokaisen omana harjoituksena. Luontoyhteysohjaus onnistuu ulkona luonnossa tai asiakkaan mahdollisuuksien mukaan kokemus voidaan tuoda myös sisätiloihin.

Luontoyhteysohjaus on erinomainen niin työhyvinvointia lisäämään kuin itsetuntemusta oivaltamaan.

Luontoyhteysohjaajaksi valmistuin elokuussa 2019 Riitta Wahlströmin koulutuksesta. Ohjaan herkkyydellä ja läsnäololla Sinua tutkimaan yhteyttäsi luontoon.

Yrttikurssi tai -työpaja on kiehtova pieni sukellus rohtomaailmaan!

Erilaisin teemoin sukelluksia yrttien ja kasvien hoitavaan maailmaan. Tutkimista, testailua, aistimista ja kokemalla oppimista!

Yrttihoitajaksi valmistuin syyskuussa 2018 Raija-Liisa Äystön opissa. Lisäksi olen opiskellut yrttiterapiaa kaksi vuotta Henriette Kressin ohjauksessa sekä käynyt useilla Virpi Raipala-Cormierin kursseilla. Vuonna 2017 valmistuin ayurvedahoitajaksi, koulutus painottui kehoterapiaan (öljyhieronta, kizhi-yrttinyyttihieronta, marmapisteet) sekä kotimaisten luonnokasvien käyttöön ayurvedisissä hoidoissa. Itsehoidossa rohdot ovat kulkeneet mukanani yli 15-vuotta.

Vink-vink!

Kaikki tältä sivulta löytyvät palvelut onnistuu erinomaisesti yksityisille ryhmille; työyhteisön virkystystoimintaan tai kaveriporukan yhteiseksi kokemukseksi!

Eri aiheiden yhdistelykin luonnistuu, kuten esimerkiksi lempeä jooga ja äänimaljarentoutus.

Kysy, niin suunnitellaan ryhmällesi sopiva kokonaisuus!