Tutustu osaamiseeni

EMBODIED JOOGAA JA KEHOTIETOISUUTTA
Jooga on enemmän, kuin asana-harjoitus.

Elävää, sallivaa ja rauhallisen tutkivaa joogaa, jossa jätetään tilaa ja aikaa syventää sisäistä tuntemusta. Kuunnellen ja kunnioittaen, kehon oma viisaus saa tilaa toimia. Ohjauksessani on läsnä maayhteys, spiraali, napasäteily, luonnollisen hengityksen ja liikkeen huomiointi sekä vapaus. Olen erityisen kiinnostunut somaattisesta liikkeestä ja kokemuksellisesta anatomiasta, niitä sisällytän ohjaukseeni.

Ohjaan sinua joogan tutkimusmatkassa lempeästi, selkeästi ja turvallisesti. Ilman pyrkimistä ja suorittamista. Sinun joogassasi.

Toteutan myös teemallisia työpajoja, yksilöohjausta (yksityistunnit) sekä tilauksesta ohjauksia yksityisille ryhmille (esim. työyhteisöt).

Joogaopettajaksi olen valmistunut kansainvälisesti hyväksytystä ja korkeatasoisesta YogaSource -joogaopettajakoulutuksesta.

Tällä hetkellä olen somaattisessa jatkokoulutuksessa. Koulutukseen sisältyy mm. embodied anatomia, improvisaatio, autenttinen liike, tila, muoto ja ulottuvuudet, tietoinen keho ja mieli.

Lisäksi olen käynyt useampia muita lyhyempiä koulutuksia/kursseja joogan ja somaattisten menetelmien saralla, sekä ollut useamman opettajan opissa, kuten:
- Astangajooga, Anne Nuotio, Frank Kappas, Petri Räisänen
- Pranayama, Sami Mälkiä
- Kundaliinijooga, Teija Enoranta
- Asana, mantra, mudra & pranayama, Michael J. Stewart
- Jooga-anatomia: yläraajat/hartiarengas & alaraajat/lantio, Mia Jokiniva
- Asana & meditaatio, Acarya Sarvanii & Acarya Gopala
- Vagushermon somaattinen anatomia ja jooga, Marjo Wuorisalo
- Traumasensitiivinen jooga 20 h koulutus, Krystyna Kowalski (Trauma Center - Trauma Sensitive Yoga Foundational Workshop, TCTSY)
- Embodied Spine, Marjo Wuorisalo
- Kokemuksellinen anatomia: sisäelimet & rauhaset, Satu Palokangas
- Kehitykselliset liikemallit, Satu Palokangas


SYVÄRENTOUTUS ÄÄNIMALJOILLA JA GONGILLA
Äänimaljojen ja gongin soinnut saattelevat sinut kiehtovalle äänimatkalle.

Syvärentoutuksessa saat köllötellä rentoutuspesässäsi ja uppoutua taianomaisten äänien maalaamiin maailmoihin. Samalla sointujen hellä hoiva ulottuu solutasolle saakka, tuudittaen sinut pehmeille ääniaalloille.


Äänimatkan jälkeen olo tuntuu levänneeltä, uudistuneelta ja keveältä. Monesti seuraavina öinä uni on erityisen syvää ja ravitsevaa. Myös lihasjännitykset ja ajatuskuviot saavat mahdollisuuden vapautua.

Syvärentoutukset sopivat erikokoisille ryhmille, myös lapsille ja vanhuksille (jolloin rentoutus on lyhyempi kestoltaan). Syvärentoutus äänimaljoilla ja gongilla kestää noin 45-60 minuuttia. Onnistuu pelkillä äänimaljoillakin. Huom! Gongia en suosittele seuraavissa tapauksissa: äänien aiheuttama migreeni tai epilepsia, sinulla on sydämentahdistin, syvä trauma, psykoosialttius tai akuutti mielenterveyden häiriö, olet raskaana.

Olen kouluttautunut äänimaljahoitajaksi (Peter Hess Akatemia 2016 ja Pranamaa 2017). Oman äänen hoitavuutta olen päässyt tutkimaan mm. äänipedagogi Hilkka-Liisa Vuoren sekä Joanna Tuulia Rosenbröijerin matkassa.

LUONTOYHTEYS JA -SEREMONIAT
Olemme osa luontoa; samaa hengitystä ja rytmiä.

Luontoyhteyskokemuksien tuomia hyvinvointivaikutuksia on mm. rauhoittuminen, stressitaso lasku, läsnäolon ja yhteisöllisyyden tuntemus, vastustuskyvyn ja itsetuntemuksen kohoaminen. Voimme konkreettisesti kokea luonnon antamaa voimautusta.

Luontoyhteysharjoituksia voidaan tehdä ryhmien kanssa joko pari-/ryhmätöinä tai jokaisen omana harjoituksena. Luontoyhteysohjaus onnistuu ulkona luonnossa tai asiakkaan mahdollisuuksien mukaan kokemus voidaan tuoda myös sisätiloihin. Esimerkiksi kättentaidot luonnonmateriaaleista luonnistuvat mainiosti katon alla. Aiemmin toimin pitkään floristin tehtävissä ja kokemusta on lasten käsityökoulunkin ohjaajan hommista, "viralliselta ammattinimikkeeltäni" olen kuva-artesaani.

Luontoyhteysohjaus on erinomainen niin työhyvinvointia lisäämään kuin itsetuntemusta oivaltamaan.

Luontoyhteysohjaajaksi valmistuin elokuussa 2019 Riitta Wahlströmin koulutuksesta. Ohjaan herkkyydellä ja läsnäololla Sinua tutkimaan yhteyttäsi luontoon.

YRTTIKURSSIT
Kokemukselliset yrttikurssit ja -työpajat.

Erilaisin teemoin sukelluksia yrttien ja kasvien hoitavaan maailmaan. Tutkimista, testailua, aistimista ja kokemalla oppimista!

Yrttikurssi tai -työpaja on kiehtova pieni sukellus rohtomaailmaan.

Yrttihoitajaksi valmistuin syyskuussa 2018 Raija-Liisa Äystön opissa. Lisäksi olen opiskellut yrttiterapiaa kaksi vuotta Henriette Kressin ohjauksessa sekä käynyt useilla Virpi Raipala-Cormierin kursseilla. Vuonna 2017 valmistuin ayurvedahoitajaksi, koulutus painottui kehoterapiaan (öljyhieronta, kizhi-yrttinyyttihieronta, marmapisteet) sekä kotimaisten luonnokasvien käyttöön ayurvedisissä hoidoissa. Itsehoidossa rohdot ovat kulkeneet mukanani yli 15-vuotta.

Vink-vink!
Kaikki tältä sivulta löytyvät palvelut onnistuu erinomaisesti yksityisille ryhmille; työyhteisön virkystystoimintaan tai kaveriporukan yhteiseksi kokemukseksi!

Eri aiheiden yhdistelykin luonnistuu, kuten esimerkiksi lempeä jooga ja äänimaljarentoutus.

Kysy, niin suunnitellaan ryhmällesi sopiva kokonaisuus!