VÄRÄHTELYSTÄ

Koko kosmos värähtelee ja niin värähtelemme me ihmisetkin

Tässä kerron sinulle hieman värähtelevistä soinnuista sekä niiden vaikutuksesta aivoihimme ja sitä kautta kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Äänimaljoja ja gongia soitetaan kumauttamalla niitä lempeästi malletilla. Malletti on eräänlainen "iskin", joka kevyesti osuessaan äänimaljan reunamaan tai gongin pintaan saa aikaan pehmästi kumisevan, värähtelevän soinnun.

Kehomme nesteet vastaanottavat sointujen värähtelyn - alkaa värähtelyn kommunikaatio nesteissä ja tämän sinä saatat kehollisesti tuntea, aistia ja kokea sointumatkan tai äänimaljahoidon aikana. Kehosi materiasta suurin osa on erilaisia nesteitä, plasmaa - nesteitä on myös soluissasi ja solujen väleissä. Kaikkein suurin osa sinusta ja minusta on kuitenkin tilaa eli energiaa eli värähtelyä. Jotkut kertovat, että äänimaljojen vaikutus saa sinut ja solusi värähtelemään, mutta se ei suinkaan ole totta, sillä sinä ja solusi värähtelevät jo - koko ajan! Sinä olet värähtelyä.

Sointumatkalla soitan useita äänimaljoja (sekä gongia), jolloin eri tasoiset, kumahtelevat ja kiehtovat soinnut luovat moniulotteisen, värähtelevän äänimaiseman. Nämä soinnut ovat yläsävelrikkaita ääniä ja niistä syntyy hyvin laaja äänien kirjo. Tämä moniulotteinen ja myös värähtelevä äänimaisema hiljalleen kutsuu kuulijan laskeutumaan omaan olemiseen sekä mahdollisesti hiljalleen kohti meditatiivista, syvää läsnäolon/rentouden tilaa.

Äänimaljahoidon aikana soitan kehosi vierellä ja päällä kehoterapiaan tarkoitettuja äänimaljoja sekä äänirautoja. Äänimaljahoidossa käytettävät äänimaljat sekä ääniraudat ovat auditiivisesti hempeitä, mutta niiden tuottama tuntoaistimus sukeltaa syvälle nesteisiin, luihin ja ytimiin. Käytän hoidoissani kehoterapiaan suunniteltuja, laadukkaita äänimaljoja.

On hyvin yksilöllistä, kokeeko sointumatkan vai äänimaljahoidon vaikuttavampana. Sekin kokemus voi vaihdella vastaanottajan elämän aaltojen mukaan. :)

Miten värähtelevien sointujen luoma meditatiiven kokemus on tutkittu aivojen näkökulmasta?

Meditatiivisen läsnäolon/rentoutumisen aikana seuraavat aivoalueet aktivoituvat:

Mantelitumake (vastuussa tunteista, limbisen järjestelmän osa)
Hippokampus
(vastuussa tunteista ja muistista, limbisen järjestelmän osa)
Aivorungon etuosa (vastuussa hereillä olemisesta ja valppaudesta)
Hypotalamus ja keskiaivot (vastuussa tahdosta riippumattomien elintoimintojen ohjauksesta)


Läsnäolon, meditaation ja värähtelyn vaikutus tavoittaa myös aivoaallot - ne hidastuvat. Ihmisolennoilta löytyy viisi aivoaaltoa (taajuutta), ne ovat seuraavat:

Gamma-taajuus -- (hyper)aktiivisuus, nopea liike, aivot ovat vastaanottavaiset kuulemalleen, "voin tehdä mitä vain!"
Beta-taajuus -- ns. arkitaajuus, ajattelu, analysointi, keskittyminen, hereillä oleminen
Alpha-taajuus -- tästä alkaa aivoaaltojen hidastuminen, rauhoittuminen, maadoittuminen, mielen kirkkaus, "en mieti mitään", hetki juuri ennen nukahtamista
Theta-taajuus -- ajatteleva mieli siirtyy sivuun, meditaatio, uni, syvempi tietoisuus, rauha, lisääntynyt luovuus, tämä taajuus on hyvin mahdollista saavuttaa äänimaljojen ja gongin luomassa sointumaisemassa
Delta-taajuus -- syvä hiljentyminen, syvä meditaatio, syvä uni, transsi

Aivoaaltojen hidastuminen on tärkeää kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille, sillä kehon luonnollinen kyky hoitaa ja korjata itseään toimii silloin. Aivoaaltojen hidastuessa theta-taajuudelle mahdollistuu myös ajattelutapojen uudelleen ohjelmointi.

On huomattava, että jokaisen ihmisen kokemus on ainutlaatuinen ja jokainen moniulotteisesti tiedostaa äänen sekä värähtelyn yksilöllisesti. Täten myös reaktiot vaihtelevat.


Tulevat sointumatkat löydät täältä!

Äänimaljahoidon kutsuessa, ota yhteyttä!

©Luontoinen

Mikäli käytät kirjoittamaani tekstiä, pyydäthän siihen luvan ja mainitset Luontoisen lähteenä!
e-mail: luontoinen@outlook.com

Värähtelyä (© Luontoinen)
Värähtelyä (© Luontoinen)
Värähtelyä (© Luontoinen)
Värähtelyä (© Luontoinen)