LUONTOYHTEYS JA KASVIMAAILMA
Olemme luontoa; samaa hengitystä ja rytmiä

Järjestämäni yrttikurssit ja -työpajat tuovat sinulle kokemuksellista oppimista rohtomaailmasta, helposti ja käytännönläheisesti. Kursseillani käyneet ovat kertoneet yhdessä puuhastelun tuovan lämminhenkisen ja yhteisöllisen kokemuksen, joka opin ohella ravitsee pitkään. Yrttikursseihini sujauttelen myös ekoterapeuttisia menetelmiä, jotka luovat syvempää ymmärrystä ja yhteyttä luontoon. Erityisiä luontoyhteystapahtumia tarjonnassani on toisinaan sekä tilauksesta; ne ovat meditatiivisia ja juurruttavia hetkiä luonnossa aistien ja havainnoiden. Luontoyhteys kuitenkin kulkee kudelmana Luontoisen kaikessa toiminnassa.

Yrttikurssi
tai -työpaja on kiehtova pieni sukellus rohtomaailmaan! Tutkimista, testailua, aistimista ja kokemalla oppimista erilaisin teemoin ja kokonaisuuksin!

Kursseillani tutustut monipuolisesti luonnon hoitavuuteen, yrtteihin sekä kasvirohtojen valmistamiseen. Tutustut niin perinnetietoon kuin kasvien kertomaan kieleenkin. Järjestän 2-6 tuntia kestäviä yrttikursseja, joissa kokemuksellinen tekeminen on tukemassa ns. teoriaosuuksia; tutustumme eri kasveihin myös aistien ja kokeilemisen avulla, tehden ihan itse rohtoja omaan käyttöön. Työpajoissa kesto on lyhyempi ja pääpaino on tuotteiden valmistuksessa.

Itsehoidossa rohdot ovat kulkeneet mukanani noin 20-vuotta. Olen innokas yrttien kasvattajakin, omissa yrttitarhoissani viljelen ja hoivaan rohtokasveja. Villiyrttien keruu ja käyttö on luonnollinen osa eloani. Viihdyn kasvien seurassa, kuunnellen ja katsellen inspiroidun niiden maailmasta. Oma pitkäaikainen kommunikaatio kasvien kanssa sekä rohtojen valmistaminen ja käyttö on suonut minulle runsaan kokemuksellisen opin, ymmärryksen. Pelkkää oiretta ei kannata hoitaa yrteilläkään, vaan on oleellista tutkailla mikä oireen aiheuttaa. Oireilun alkulähdettä hoivataan ja siitä irtaannutaan - paraneminen alkaa aina juurisyyn kautta!

Luontoyhteys on meidän alkuperäinen, luonnollinen olemisen ja kokemisen tila. Et ole kadottanut tai hukannut luontoyhteyttä, se on sinussa ja ilmentää itseään koko ajan.

Luontoyhteyskokemuksien tuomia hyvinvointivaikutuksia ovat mm. rauhoittuminen, stressitason lasku, läsnäolon ja yhteisöllisyyden tuntemus, vastustuskyvyn ja itsetuntemuksen kohoaminen. Voimme konkreettisesti kokea luonnon antamaa voimautusta ja hoivaa.

Ekoterapeuttiset luontoyhteysharjoitukset voidaan tehdä ryhmien kanssa, joko pari-/ryhmätöinä tai jokaisen omana harjoitteena. Luontoyhteysohjaus onnistuu ulkona luonnossa tai asiakkaan mahdollisuuksien mukaan kokemus voidaan tuoda myös sisätiloihin. Ohjaamissani luontoyhteyshetkissä on mukana myös ikiaikaisesta viisaudesta kumpuavia lähestymistapoja ja kaiken kattavan vuorovaikutuksen ajatus.

Luontoyhteysohjaus on erinomaista niin työhyvinvointia lisäämään kuin itsetuntemusta oivaltamaan. Ohjaan herkkyydellä ja läsnäololla sinua tutkimaan yhteyttäsi Luontoon ja olemisen Lähteeseen, vuorovaikutukseen elämän spiraalissa.

 VARAA YKSITYINEN OHJAUS

Täältä löydät käymiäni oppihetkiä ja koulutuksia