LUONTOYHTEYS JA KASVIMAAILMA
Luonnollista hyvinvointia
Tekemistä ja kokemista


YRTTEILYÄ

Järjestämäni yrttikurssit ja -työpajat tuovat sinulle kokemuksellista oppimista rohtomaailmasta, helposti ja käytännönläheisesti. Tutkimista, testailua, aistimista ja kokemalla oppimista erilaisin teemoin ja kokonaisuuksin! Tutustut monipuolisesti luonnon hoitavuuteen, yrtteihin sekä kasvirohtojen valmistamiseen.

Järjestän 2-6 tuntia kestäviä yrttikursseja, joissa kokemuksellinen tekeminen on tukemassa ns. teoriaosuuksia; tutustumme eri kasveihin myös aistien ja kokeilemisen avulla, tehden ihan itse rohtoja omaan käyttöön. Työpajoissa kesto on lyhyempi ja pääpaino on tuotteiden valmistuksessa (esimerkiksi Tuoksupajassa valmitetaan oma, uniikki tuoksuöljyseos eteerisistä öljyistä). Kursseillani käyneet ovat kertoneet yhdessä puuhastelun tuovan lämminhenkisen ja yhteisöllisen kokemuksen, joka opin ohella ravitsee pitkään.

LUONTOYHTEYSOHJAUS
Yrttikursseihini sujauttelen myös ekoterapeuttisia menetelmiä, jotka luovat syvempää ymmärrystä ja yhteyttä luontoon. Erityisiä luontoyhteystapahtumia tarjonnassani on toisinaan sekä tilauksesta; ne ovat meditatiivisia ja juurruttavia hetkiä luonnossa aistien ja havainnoiden. Ekoterapeuttiset luontoyhteysharjoitukset voidaan tehdä ryhmien kanssa, joko pari-/ryhmätöinä tai jokaisen omana harjoitteena. Luontoyhteysohjaus onnistuu ulkona luonnossa tai asiakkaan mahdollisuuksien mukaan kokemus voidaan tuoda myös sisätiloihin.

ROHTOILUA
Itsehoidossa rohdot ja niiden valmistaminen ovat kulkeneet mukanani noin 20-vuotta. Olen innokas yrttien kasvattajakin, omissa yrttitarhoissani viljelen ja hoivaan rohtokasveja, muiden kasvimaakavereiden ohessa. Viihdyn kasvien seurassa, kuunnellen ja katsellen inspiroidun niiden maailmasta. Oma pitkäaikainen kommunikaatio kasvien kanssa sekä rohtojen valmistaminen ja käyttö on suonut minulle runsaan kokemuksellisen opin, ymmärryksen.

Huomaathan; pelkkää oiretta ei kannata hoitaa yrteilläkään, vaan on oleellista tutkailla mikä oireen aiheuttaa. Oireilun alkulähdettä hoivataan ja siitä irtaannutaan - paraneminen alkaa aina juurisyyn kautta!

Luontoyhteys on meidän alkuperäinen, luonnollinen olemisen ja kokemisen tila tässä maailmassa. Et ole kadottanut tai hukannut yhteyttäsi luontoon, se on sinussa ja ilmentää itseään koko ajan.

MITÄ KOULUTUKSIA OLEN KÄYNYT?
Voit tutustua käymiini koulutuksiin ja kursseihin tästä