LÄSNÄOLOHETKIÄ & LIIKERETKIÄ

Tässä filmauksia kotikolosessa kuultavaksi, katsottavaksi ja tehtäväksi :)

Sanallisesti ohjattu tietoisen läsnäolon hetki, jossa huomioidaan omaa luonnollista hengitystä. Hengityksen huomioimista tuetaan kohdentamalla kädet eri kohtiin kehoa. Asettaudu sopivan pehmeän alustan päälle selin- tai koukkuselinmakuulle ja ota kehon viereen kaksi tyynyä (voit avustaa niillä käsiesi asentoa laittamalla tyynyt esim. olkavarsien alle). Halutessasi varaa pieni tyyny päänaluseksi, viltti yllesi sekä mahdollisesti rullattu viltti polvitaipeiden alle tuomaan helpotusta alaselälle. Jos sinulla on silmälasit, otathan ne pois rentoutuksen ajaksi. Sulje puhelin ja muut mahdollisesti häiritsevät laitteet. Hengityksen huomiointi sopii hyvin helpottamaan nukahtamista.


20 minuutin sanallisesti ohjattu kehotietoisuutta lisäävä hetki. Voit olla selinmakuuasennossa (tai jossain muussa, sinulle sopivassa makuuasennossa). Asettaudu sopivan pehmeän alustan päälle. Voit myös varata tyynyn päänaluseksi, viltin yllesi sekä halutessasi rullatun viltin polvitaipeiden alle tuomaan helpotusta alaselälle. Sulje puhelin ja muut mahdollisesti häiritsevät laitteet.


Sanallisesti ohjattu veden elementtiä ja luontoyhteyttä tutkiva hetki/mielikuvamatka. Voit olla selinmakuuasennossa (tai jossain muussa, sinulle sopivassa makuuasennossa). Asettaudu sopivan pehmeän alustan päälle. Voit myös varata tyynyn päänaluseksi, viltin yllesi sekä halutessasi rullatun viltin polvitaipeiden alle tuomaan helpotusta alaselälle. Sulje puhelin ja muut mahdollisesti häiritsevät laitteet.


Tämä hidastempoinen ja tunnusteleva joogahetki aloitetaan koukkuselinmakuulta, josta jatketaan mm. jalan ojennukseen koukkuselinmakuulla (supta padangustasana) sekä istuen tehtävään kiertoon (marichyasana III). Tarvitset alustan, kaksi kertaa koko jalkasi mittaisen vyön tai huivin (joogavyöksi).


Palauttava ja rauhoittava joogahetki seinää apuna käyttäen; käänteinen asento eli jalat seinällä (viparita karani) & tuettu kyykky (salamba malasana). Sopii tehtäväksi illalla ennen nukkumaan menoa tai silloin, kun tarvit hetken palautumiseen ja rauhoittumiseen. Vapauttaa hyvin alaselkää ja koko takalinjaa, lantiotakin. Jos sinulla on kipua alaselässä tai Si-nivelen aiheuttamaa vaivaa, jää vähän kauemmas seinästä, älä laita koroketta ja jätä kyykky seinällä pois tai lähesty sitä hyvin maltillisesti tunnustellen. Jätä koroke pois, mikäli sinulla silmänpainetauti. Tarvitset alustan, kaksi vilttiä, pitkän huivin tai vyön sekä seinän.


Joogahetki koostuu seisoma-asennoista sekä alaspäin katsovasta koirasta. Alussa tunnustelevaa vapaata liikettä, hengittävän maayhteyden luomista. Tuoliasento (utkatasana) keskittää, eteentaivutus (uttanasana) vapauttaa niskaa ja takalinjaa. Korkeampi ratsastajan asento (utthita ashwa sanchalanasana) tuo vakautta ja vahvuuttaa (huom,voit myös tuoda takajalan polven maahan), jonka jälkeen sujahdetaan tassuttelemaan alaspäin katsovaan koiraan. Tämä tuokio sopii mainiosti tuomaan alkavaan päivään energiaa tai lisäämään virtaa päivän aikana. Tarvitset luistamattoman alustan ja paljaat päkiät & varpaat. Akuuteissa polvi- ja selkävaivoissa jätä tämä hetki tuonnemmaksi!


Joogahetki aloitetaan lapsenasennosta (balasana), josta jatketaan matkaa häntää heiluttellen konttausasentoon ja alaspäin katsovaan koiraan (adho mukha svanasana). Selän herättelyä myös seisten ja kyykyssäkin (malasana). Tämä tuokio sopii erityisen hyvin tuomaan alkavaan päivään luottamusta, leikkisyyttä ja iloa! Tarvitset luistamattoman alustan.


Lattialla tai tuolilla istuen tehtävä selän 12 minuutin mehustelutuokio kudoksia elävöittämään.


... menneitä kursseja ja iltamia tuossa alla :)