Minikurssi
EMBODIED YIN +
JOOGA NIDRA
hellittämistä hetkeen

Ilmoittautumislomake löytyy sivun alaosasta!

Hitaan olemisen pehmeyttä

Helmikuun minikurssi kutsuu sinut hyvin lempeän liikkeen, hellittämisen ja rauhoittumisen pariin.

Embodied yin -osuudessa laskeudut hitaasti kehoa ja liikettä tunnustellen helppoihin asentoihin, joissa sinulla on mahdollisuus viipyillä pitkään. Asentoon hitaasti laskeutuessa sinulla on aikaa havainnoida, kokea ja tuntea, miten keho luonnollisesti liikkuu, joustaa ja muovautuu. Asennoissa ei ole tarve pysyä täysin paikoillaan, vaan kehoa kuulostellen sallitaan pehmeys, hengityksen luoma liike sekä avoin tila. Embodied -tunneilla ei mekaanisesti suoriteta asentoa ja siihen menemistä/pois tulemista, vaan ollaan yhteydessä kehon ja olemisen luonnolliseen ilmentymiseen, tämä mahdollistaa monitasoisesti hellittämisen ja rauhoittumisen. Tunneilla käytetään apuvälineitä, joiden kautta saat tukea mm. nivelille - näin nivelten ei tarvitse jännittyä ja yrittää kannatella kehoa. Ohjaajana autan sinua tarvittaessa apuvälineiden kanssa.

Mitä embodied/embodiment tarkoittaa?
Sanamuodolle ei ole suomenkielessä sopivan kattavaa vastinetta, hyvin yksinkertaistettuna se tarkoittaa olla jonkin ruumiillistuma/ilmentyminen/kehollinen tietoisuus. Embodied -tunnit pohjautuu aina yksilön omaan sisäiseen kokemukseen ja viisauteen, hetkessä olevaan havainnointiin. Tämä tarkoittaa läsnäoloa hetkessä; kehon sisäisten ja ulkoisten tapahtumien aistimista. Sisäinen havannointi herkistää olemaan läsnä ja kommunikoimaan hienovaraisemmin niin itsemme kuin muidenkin kanssa. Kehon ja olemuksen viestejä vastaanottaen kirkastat suhdetta itseesi ja ulkoiseen maailmaan.

Jooga nidra sisältyy tuntien loppuun, kestäen noin 20 minuuttia. Se on sanallisesti ohjattu meditaatio, jossa rytmikkäässä järjestyksessä läpikäydään kehonosia yksityiskohtaisesti. Tämän havaintomatkan aikana saatat kohdata syvän levollisuuden ja rentoutumisen kehomielessä, tietoisuuden silti ollessa hereillä. Jooga nidra saattaa myös auttaa hiljalleen hellittämään ja kokemaan levollisuuden olemassaoloa arjessakin. Suoraan käännettynä jooga nidra tarkoittaa tietoista nukkumista.

Pukeudu tunneille lämpimästi.


MISSÄ
Steinerkoulu
Vuorenmaanrinne 33

KOSKA
Ti 14.2.
Ti 21.2.
Klo 17.45-19.15

HINTA

Kurssimaksu 30€

MUKAAN
Joogamatto tai vastaava alusta, viltti tai kaksi, tyyny, ylle lämpimät vaatteet sekä villasukatkin. Kehon lämpötila voi hiukan laskea rauhoittumisen aikana, joten varaathan tarpeeksi lämpimät pukimet.

HUOMIOITAVAA

Jooga nidra voi olla hyvin syvä kokemus, joten kurssia en suosittele mielenterveyden myllerryksissä oleville.

Saavuthan tunneille ilman hajusteita ja laitathan puhelimen/älykellon/tms lentotilaan -kiitos!


ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYNYT!

ILMOITTAUTUMINEN ON SITOVA!
Ilmoittautuessa sitoudut maksamaan kurssimaksun, estyessäsi osallistumasta voi vaihtoehtoisesti etsiä sijaisosallistujan esim. ystävän. Tutustuthan peruutusehtoihin.